Interiör från trähus med utsikt mot skog och hav

Brf Skogsnyckeln

Bostadsrättsföreningen Skogsnyckeln är en del av en ny klimatsmart destination på Gotland. I deras 22 Svanenmärkta trähus är Orbital Shower en självklar del.

Två träd vid stranden i skymning
Soffa och fåtölj vid fönster med utsikt mot tallar och hav

Vidhave är det nya namnet på det havsnära område utanför Visby där Snäck Camping tidigare låg. Området är vackert beläget bland gotländska tallar och de 22 ekocertifierade trähusen har alla utsikt mot havet. Nova Nature Group, som har byggt husen, har valt en annorlunda väg när det gäller driften, som ger varje husägare större möjligheter att påverka sin egen energi- och vattenförbrukning. Alla husen har försetts med marknadens första cirkulära duschlösning - Orbital Shower.

Badrum med Orbital vattensparande dusch, toalett och fönster

Incitament för hållbarhet

Medlemmarna i Brf Skogsnyckeln står själva för sina egna kostnader för inomhusklimat och vatten. Detta skapar incitament för ett medvetet och hållbart ägande.

Jens Hjelte, delägare i Nova Nature Group
"Vi utvecklar platsen för att välkomna miljömedvetna familjer och enskilda personer som söker en aktiv semester i vacker miljö. Här kommer hotell, spa och ytterligare semesterbostäder att byggas, och som alla skapas med högt ställda miljökrav och i harmoni med den gotländska naturen."

Jens Hjelte, delägare i Nova Nature Group

Genom att installera Orbital Shower kan bostadsrättsinnehavarna spara upp till 90% av vattenåtgången och 80% av energiåtgången jämfört med en vanlig dusch. Så skapas ett hållbart semesterboende som har framtiden för sig.

Två husfasader i trä med utsikt mot havet mellan husen

Bygget av BRF Skogsnyckeln är bara början. Nova Nature Group vill med Vidhave skapa en ny kultur kring semesterboende med minimalt miljöavtryck, och under de kommande fem åren kommer mycket att hända här.

Till Vidhaves hemsida.

No items found.
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.