Simbassäng med stege och väggdekorationer i trä

Sturebadet

Sturebadet är idag ett modernt spa inrymt i anrika, klassiska lokaler. Det grundades redan 1885 av läkaren och renässansmannen Carl Curman. Hans mål var att skapa en verksamhet som kunde bidra till att ge stockholmarna bättre hälsa genom motion och olika typer av bad.

Sturebadet receptionsdisk
Blå simbassäng med balkonger i trä bredvid

Genom åren har Sturebadet besökts av såväl kungligheter som vanligt folk. Idag kombinerar badet sin anrika historia med att ständigt utveckla och modernisera verksamheten. Det rymmer numera både en avancerad träningsanläggning, läkarmottagning, företagshälsovård och en välrenommerad restaurang.

Fontän på stengolv med fototapet med björkar bakom

Nästa steg för hållbarhet

I strategin att ständigt utvecklas ingår också ett tydligt fokus på hållbarhet. Därför har man också valt att installera Orbital Shower på den klassiska anläggningen vid Stureplan. Ett steg som gör att man sparar stora mängder vatten och energi jämfört med de konventionella duscharna. Detta samtidigt som badets gäster fortsätter att njuta av långa sköna duschar.

Johan Åkerlund, Sälj- & Driftschef, Sturebadet
"Det känns helt naturligt för oss att ta detta steg i vårt fortsatta hållbarhetsarbete. I och med att grunden i vår verksamhet kretsar kring just vatten välkomnar vi smarta innovationer som Orbital Shower med öppna armar"

Johan Åkerlund, Sälj- & Driftschef, Sturebadet

Sturebadet har valt att installera fem stycken Orbital Shower Retrofit. Det innebar att man kunde sätta in de nya duscharna utan att behöva bygga om duschrummen helt. Retrofit är Orbitals duschmodell som kan installeras innanför ett befintligt tätskikt, en optimal lösning om man inte har behov av att genomföra en totalrenovering.

2 vattensparande duschar med vitt kakel och stenvägg

Resultaten har inte låtit vänta på sig. Orbital Shower sparade under de första månadernas användning cirka 40 000 liter vatten och 1000 kWh per månad, jämfört med de vanliga duscharna. Detta samtidigt som Sturebadets gäster fortsätter att njuta av långa härliga duschar i ett överflöd av varmvatten.

Till Sturebadets hemsida.

No items found.
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.