Man med hund i soffa

Familjen Smith

Josef och Katrin Smith bor i en stilfullt renoverad 70-talsvilla. På övervåningen, under villans charmiga snedtak, har de skapat sitt drömbadrum med Orbital Shower.

Blå soffa och träbord framför fönster
Svart dusch i badrum med snedtak

Katrin älskar att ta långa varma duschar, men både hon och Josef är också medvetna om att det inte är hållbart att använda så mycket varmvatten. Det fanns förstås i bakhuvudet när Katrin fick upp ögonen för Orbital Shower inför en kommande badrumsrenovering.

Dusch med bänk och glasvägg under snedtak

Optimala förutsättningar

Badrummet är utformat på ett sätt som ger Orbital Shower optimala möjligheter att återcirkulera och spara både vatten och energi. Elektrisk golvvärme, ett slutet duschutrymme och en glasdörr gör att vattnet förlorar minimalt med värme på sin återcirkulationsresa.

Badrumsinredningen är inspirerad av en traditionell romersk teknik som kallas "stucco lustro".

Josef Smith
"Vi tyckte direkt att Orbital Shower var ett intressant alternativ. Tänk att kunna fortsätta duscha så länge man vill utan att spola varmvatten rakt ut i avloppet och samtidigt sänka elförbrukningen. Och det här med att spara på elen har ju blivit ännu mer aktuellt nu i vinter."

Josef Smith

Familjen Smith valde Orbital Shower Hatch installation. Det betyder att duschens Core är placerad utanför våtutrymmet, i det här fallet i en intilliggande garderob.

Josef och Katrin har redan två nya hållbarhets-projekt på gång: De ska installera solpaneler och skaffa en öppen spis i vardagsrummet. Deras mål är att få en mer oberoende och hållbar värme- och energiförsörjning till en betydligt lägre kostnad.

No items found.
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.