Pool med cafébord och lounge sängar

Guldsmeden

Guldsmeden är hotellkedjan som erbjuder unika eko-lyxupplevelser med starkt fokus på hållbarhet och Orbital Shower som en självklar del av konceptet.

Läderfåtöljer och färgglada lampor i hotellobby
Kvinna med långt hår duschar i svart duschrum

Guldsmeden Bryggen i centrala Köpenhamn har 211 hotellrum inredda i deras egen karaktäristiska design, en skön mix av skandinavisk och balinesisk stil. Samtliga hotellrum är också utrustade med Orbital Shower.

Hotellrum med svart badrum och vit Orbital Shower

Hållbarhet styr alla beslut

Hållbarhet är kärnan i Guldsmedens verksamhet. Inga beslut tas utan att man först tittar på hur hållbarheten påverkas. Målet är att erbjuda gästerna en fantastisk vistelse med så liten negativ miljöpåverkan som möjligt.

Kirsten Aggersborg, PR & Communications Manager, Guldsmeden Hotels
"Receptionen får massor av kommentarer om hur coolt det är att vi som hotell också ligger i framkant när det kommer till tekniska lösningar för hållbarhet. För att inte tala om komforten - alla tycker att det är fantastiskt att man kan vara miljösmart samtidigt som man tar en riktigt skön och varm dusch."

Kirsten Aggersborg, PR & Communications Manager, Guldsmeden Hotels

Förutom att duscharna sparar vatten och energi har Orbital Shower också blivit en del av hotellkedjans marknadsföring och en riktig snackis bland gästerna. Inte särskilt förvånande tycker Guldsmeden - förutom besparingarna var det den höga komforten som kändes klockren. Det dockar perfekt med Guldsmedens egen ambition att erbjuda en hållbar upplevelse utan att på något sätt kompromissa med kvalitet eller komfort.

Hotellsäng med vita lakan och badrum med Orbital Shower

Redan 2018 installerade man 8 stycken Orbital Shower på hotell Axel i Köpenhamn. De sparar i genomsnitt 42-65 liter vatten och använder 55-57% mindre energi än en vanlig dusch. När man såg hur väl Orbital Shower togs emot av Axels gäster var det självklart att ta detta vidare till fler Guldsmeden hotell.

Till Gulsmedens hemsida.

No items found.
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.