En skönare revolution

Det går att minska vår förbrukning av vatten och energi utan att ändra vår livsstil helt

Fjällandskap med sjö och fyra vandrare

Färskvatten är redan en bristvara i många områden - också i vår del av världen. Snart kommer efterfrågan på vatten att vara betydligt större än tillgången. WHO rekommenderar en daglig vattenförbrukning per person på 50–100 liter. I Sverige använder varje person runt 140 liter vatten per dag. På Orbital är vårt mål att minska detta till 20 liter per dag.

Så mycket vatten använder vi per dag

Personlig hygien

60 l

Toalettspolning

30 l

Disk

15 l

Tvätt

15 l

Mat och dryck

10 l

Övrigt

10 l

Totalt

140 liter

Vågor på blått vatten

Teknologi
är lösningen

Det går inte att öka den totala tillgången på vatten i världen. Att rena saltvatten för att framställa färskvatten kräver omfattande och dyra investeringar i infrastruktur. Därför utvecklar vi på Orbital teknologi som gör det möjligt att använda vatten mycket mer effektivt.

Vi börjar med hemmet och speciellt badrummet eftersom det är där de största vattentjuvarna finns – duschen och toaletten. Med hjälp av befintlig renings- och sensorteknologi skapar vi ett unikt och patenterat system som drastiskt minskar vattenförbrukningen.

Hand håller i stålfärgat lock med Orbital LogotypVitt duschhuvud som sprutar vatten

Den optimala duschupplevelsen

Att duscha mindre skulle kunna vara ett sätt att spara vatten, men det är inte så lockande för oss som gillar att ta långa varma duschar. Därför arbetar vi alltid med människors upplevelse i fokus. Vi är övertygade om att det behövs en lösning som inte tvingar användaren att ändra på sin livsstil eller sina vardagsrutiner.

“Om man ska åstadkomma en beteendeförändring inom miljöområdet måste man ta fram en lösning som inte känns som en uppoffring för användaren.”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och vd på Orbital.

Orbitals VD Mehrdad Mahdjoubi

Orbital Shower renar och återcirkulerar vattnet i din dusch så att du hela tiden får massor av vatten med exakt rätt temperatur.  Du får till och med högre vattentryck än i en vanlig dusch - allt för att ge dig en upplevelse utöver det vanliga. Samtidigt sparar du både vatten och energi.

Man vid tält och kanot på klippa i solnedgång

För en aktiv livsstil

Vi brinner för en aktiv livsstil - och för oss är det viktigt att kunna ta en lång dusch efter en tur i naturen eller till gymmet. Orbital grundades för att kunna ta vara på världens vatten utan att kompromissa med vår livsstil.

Från 140 till 20 liter vatten

Orbital Shower gör att vi kan få ner den dagliga vattenförbrukningen från 140 till 100 liter per person. Men det är bara början.

Vår nästa produkt, Orbital Tap, tar hand om det vatten som du tvättar dig med i handfatet och använder det till att spola toaletten med. På så sätt kan du återanvända 100% av det dricksvatten som annars spolas direkt ut i avloppet.

Med vår teknologi kopplad till ännu fler användningsområden är vår vision att varje individ ska komma ner i en vattenförbrukning på 20 liter per dag,

Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.