Rött laduhus med uteplats

Röda ladan

För att skapa extra utrymme för långväga gäster valde familjen Karlsson att bygga ett separat gästhus på sin tomt i Norra Grönby, Skåne. Redan från början var det självklart att tänka energisnålt in i minsta detalj.

rött hus med uteplats och trädgårdsmöbler
Tomatplanta med mogna röda tomater

När Markus Karlsson med familj hade kommit fram till att de ville bygga ett separat gästhus behövde de besluta sig för vilken typ av hus. Ambitionen var att skapa ett boende som smälter in i den lantliga miljön där de bor. Valet föll därför på ett klassiskt ladhus med riktigt sadeltak, målat helt i falu rödfärg. Resultatet har blivit ett rakt och stilrent hus med ett gemensamt utrymme, ett stort och ett litet sovrum och en stor härlig uteplats.

Hall med öppen ytterdörr och vy mot köksbord

Energisnåla lösningar

Eftersom Markus  är intresserad av både den senaste tekniken och nya, miljövänliga lösningar var det självklart att tänka energisnålt genom hela bygget. Det var där Orbital Shower kom in i bilden, eftersom det är en dusch som inte bara sparar vatten, utan även energi genom att varmvattnet renas och återcirkuleras.  

Röda ladhuset är ett rakt och stilrent hus med mycket ljusinsläpp

Markus Karlsson, Norra Grönby
-Jag tycker Orbital Shower är ett kanonsystem med klockrent miljötänk. Konstigt egentligen att det inte har kommit tidigare.

Markus Karlsson, Norra Grönby

De som har planerat, projekterat och byggt det röda ladhuset är Orbital Projects. Detta är Orbitals egen projektorganisation med bred och djup kompetens inom både bygg och VVS. Orbital Projects finns i Skåne, Stockholm och Danmark och kan hjälpa till med alla typer av projekt och naturligtvis installation av Orbital Shower.

Fåtölj, soffbord och tidningsställ

Alla i familjen är väldigt nöjda med att ha valt Orbital Shower. De äldre gästerna var bara en liten aning nervösa i början eftersom detta var något helt nytt för dem. Men det gick snabbt över så fort man började använda duschen. Nästa steg i att göra det röda ladhuset ännu mer miljösmart togs under sommaren, då taket utrustades med solpaneler för att försörja huset med egenproducerad el.

No items found.
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.