Miss Clara husfasad med hörningång och fönster

Miss Clara by Nobis

Med genuina material och en osviklig känsla för det tidstypiska har en oas skapats mitt i Stockholms epicentrum. Hållbarhet är en av ledstjärnorna och anledningen till att man har valt Orbital Shower till flera av hotellets badrum.

Bord med stolar och taklampa samt balett-tavla på väggen
Dubbelsäng med svarta sänglampor

Miss Clara är utformat tillsammans med Gert Wingårdh. Byggnaden har renoverats och inretts på ett sätt som tar vara på husets egna möjligheter och tidstypiska stil. Hållbara materialval och intuitiva och tydliga funktioner har varit viktiga för att skapa detta exklusiva boutiquehotell.

Badrumsdörr med toalett och dusch synlig

Frostat glas ger rymd

Badrummen går i samma dova färgskala som övriga rum, med bruna nyanser och marmor i skön kontrast till rent vitt kakel. Frostat glas hjälper till att leda in dagsljus vilket ger vacker lyster och en känsla av rymd.

Orbital Shower i matt vitt utförande matchar badrummets inredning.

Victor Bohlin, hotellchef Miss Clara
"Vår vision är att Miss Clara ska bli det mest hållbara hotellet i Norden. Orbital Shower var ett naturligt val i resan mot det målet."

Victor Bohlin, hotellchef Miss Clara

Eftersom Miss Clara redan hade färdigställda badrum föll valet på Orbital Shower Retrofit som kan installeras innanför ett redan befintligt tätskikt. Det gör det möjligt att börja spara vatten och energi i badrummet utan att behöva sätta igång en total ombyggnation.

Handfat och rund badrumsspegel på vit kaklad vägg

 

Miss Clara ligger på Sveavägen 48, mitt i innerstadspulsen. Detta har man tagit vara på och redan från början skapat en planlösning som bjuder in gatans urbana miljö och låter bottenplanet med reception, restaurang och bar gifta sig på ett naturligt sätt med stadens liv och rörelse utanför hotellet.

Till Miss Claras hemsida.

No items found.