Badbrygga vid dimmig sjö

Ödevata Gårdshotell

Tänk doftande skogar, glänsande små sjöar och klassiska röda stugor - vi befinner oss mitt i den småländska idyllen. Här kan du få en helt igenom klimatpositiv upplevelse i Ödevata, strax i närheten av Emmaboda.

Bastuflotte på sjö med grönska och blå sommarhimmel
2 sängar med kuddar och handdukar på

Ödevata Gårdshotell & Fiskecamp är en föregångare inom hållbar livsstil och turism, som ständigt utvecklar sitt klimatpositiva koncept. Det senaste projektet är en genomgripande renovering av en fallfärdig gammal huslänga som steg för steg förvandlats till semesterlägenheter för naturälskande familjer. Och just i dessa lägenheter har man valt att installera Orbital Shower.

Röd stuga vid sjö och förtöjd båt

Fullfjädrad turistanläggning

Ödevata Gårdshotell är idag en fullfjädrad turistanläggning, men samtidigt är det hemma och ett riktigt livsprojekt för värdfamiljen. På gården finns även en liten djurhållning samt en hel del odlingar.

Ödevata är sinnebilden för det klassiskt småländska

Malin Axelsson, Ödevata Gårdshotell & FiskeCamp
- Orbital Systems duschar är vad vi anser den allra hållbaraste och innovativaste produkten för att spara vatten och energi just nu på marknaden. Detta vill vi vara med och sprida vidare.

Malin Axelsson, Ödevata Gårdshotell & FiskeCamp

Från början fanns det tre stora och mer eller mindre förfallna byggnader på Ödevata. En länga har förvandlats till orangeri och en annan länga byggdes om till det som idag är familjens klimatsmarta hem. Det tredje är ”Axelssons gröna länga” som har byggts om till semesterbostäder i sann återbruksanda. Det innebär bland annat återvunnet kakel och annat material till badrummen som är utrustade med Orbital Shower.

svart dusch i badrum med vitt och grönt kakel

- Den här satsningen på återbruk hade vi inte vågat göra för några år sedan. Men nu vet vi att våra gäster kommer förstå eftersom de har följ oss under många år. Vi har valt helt andra material och byggnadstekniker än under våra tidigaste byggprojekt. Vi vill sätta miljön högst och vi vet att marknaden är mogen för ett annorlunda och unikt boende, berättar Malin och Magnus.

Till Ödevata Gårdshotells hemsida.

No items found.
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.