Vitt kaklat badrum med Orbital Shower på hotellrum

The DUXIANA nysatsar med Orbital

The DUXIANA återöppnade i våras efter en genomgripande renovering som gjordes för att skapa ett helt nytt hotell- och restaurangkoncept med ambitionen att bli en smältdegel på Malmös sociala scen.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

The DUXIANA nysatsar med Orbital

Aug 19, 2022

The DUXIANA återöppnade i våras efter en genomgripande renovering som gjordes för att skapa ett helt nytt hotell- och restaurangkoncept med ambitionen att bli en smältdegel på Malmös sociala scen.

Hotellet rymmer idag 19 unikt inredda rum som förstås har både DUX-sängar och DUX-möbler, men också andra designklassiker.

Komfort, kvalitet och hållbarhet

Som ett led i The DUXIANAs hållbarhetsstrategi har man valt att börja installera Orbital Shower komplett med Orbital Audio som gör att hotellgästerna kan njuta av sin favoritmusik genom Orbitals inbyggda soundsystem.

Charlotte Ljung är VD för The DUXIANA och driver också hela DUX-koncernen tillsammans med sina bröder, vilka är inte mindre än fjärde generationens DUX-ägare. Hotellchef är Maria Putak, tidigare Boulebar Malmö, med lång och gedigen erfarenhet inom hotellbranschen.

Flertalet större samarbeten, tillställningar och uppträdanden finns också inplanerade för att reflektera ambitionen om att bli en smältdegel i det sociala livet. Och allt man planerar och genomför har ett tydligt fokus på kreativitet och hållbarhet.

Orbital Shower Control Dial med logotyp på vitt kakel

Hållbarhet nästa utmaning för hotellbranschen

Just hållbarhet är ett av nyckelorden för The DUXIANA. Det är också en naturlig utveckling som sker inom hela hotellbranschen. Efter det stålbad som branschen genomgått under pandemin är det hållbarhet som är nästa utmaning för hotellnäringen.

De flesta företag har dragit ner på affärsresandet, men nu börjar de också ställa betydligt skarpare krav på hållbarhet för de affärsresor som faktiskt genomförs. Och det handlar inte bara om mer miljövänligt resande, vi kommer att se betydligt högre krav på att affärshotell ska ha en plan för hållbarhet och kunna visa att de arbetar aktivt för att bli CO2-neutrala.

Hotellrum med glasdörrar säng soffa soffbord och fåtölj

Orbital Shower - en lyxig och hållbar upplevelse

I kölvattnet av denna utveckling ser vi ett tydligt ökande intresse för Orbitals vatten- och energisparande lösningar. Inte bara för att Orbital Shower sparar vatten och energi och bidrar till en tydlig hållbarhetsprofil för hotellnäringen, utan också för att Orbital aldrig ger avkall på den höga komfort och kvalitet som resenärer förväntar sig när de checkar in på ett hotell.

- Att övernatta på hotell är så mycket mer än att äta och sova. Komfort och bekvämlighet handlar inte om de praktiska detaljerna kring själva vistelsen. Helhetsupplevelsen av hotellrummet är det som räknas, och det som gästerna oftast lyfter fram som högst på önskelistan är en riktigt skön säng och en dusch med en riktigt lyxig känsla, konstaterar Christian Kirkegaard, Water Evangelist på Orbital.

Förutom hållbarhetsaspekten och det faktum att man med Orbital Shower minskar hotellets kostnader för varmvatten och energi, är det en fråga om profilering för Orbitals hotellkunder.

Orbital Shower omkastare i krom med logotyp på

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Aug 19, 2022

Dela artikeln