Badrum med dusch och handfat

Dansk pensionsfond ingår avtal med Orbital

Den danska pensionsfonden Velliv har tecknat ett ramavtal med Orbital. Orbital Shower kommer därmed att vara en del av Vellivs kommande fastighetsprojekt.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Dansk pensionsfond ingår avtal med Orbital

Oct 31, 2023

Den danska pensionsfonden Velliv har tecknat ett ramavtal med Orbital. Orbital Shower kommer därmed att vara en del av Vellivs kommande fastighetsprojekt.

Den danska pensionsfonden Velliv har tecknat ett ramavtal med Orbital. Det är pensionsfondens fastighetsbolag Velliv Ejendomme som satsar på att göra sitt fastighetsbestånd ännu mera hållbart.

Velliv är sen tidigare djupt engagerade i den gröna omställningen. Pensionsfonden fokuserar redan på cirkulärt byggande och återanvändning av byggmaterial i samband med renoveringsprojekt. Man har även installerat solceller på många av fastigheterna.

Det nya ramavtalet med Orbital innebär att Orbitals vattensparande dusch Orbital Shower kommer att installeras i Vellivs kommande byggprojekt. Genom att satsa på mer effektiv användning av vatten tar man nu nästa steg i den gröna omställningen.

Orbital Shower renar och återcirkulerar vattnet vilket gör det möjligt att njuta av långa härliga duschar och samtidigt spara både vatten, energi och CO2. Du kan duscha så länge du vill på bara 15 - 20 liter, medan en dusch som inte återcirkulerar använder minst 100 liter. På så sätt sparas upp till 90 % vatten, 80 % energi och CO2 utsläppen minskar med 70 % jämfört med en konventionell dusch.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Oct 31, 2023

Dela artikeln
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.