ÖtillÖ

Extremidrottare som uppskattar Orbital Showers värde

Möt Kristin Larsson och Daniel Hansson, de erfarna extremidrottarna som har erövrat världen av swimrun. Med tre segrar var i ÖtillÖ, VM i swimrun, för både dam- och herrklassen, är de inte bara tävlingsatleter på högsta nivå utan också förespråkare för att vårda och respektera naturen.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Extremidrottare som uppskattar Orbital Showers värde

Feb 9, 2024

Möt Kristin Larsson och Daniel Hansson, de erfarna extremidrottarna som har erövrat världen av swimrun. Med tre segrar var i ÖtillÖ, VM i swimrun, för både dam- och herrklassen, är de inte bara tävlingsatleter på högsta nivå utan också förespråkare för att vårda och respektera naturen.

I spåren av sina äventyr har de valt att integrera miljövänliga Orbital Showers i sitt hem i Nacka. Följ med dem på deras resa mot nya äventyr och tävlingar, där varje dusch blir en chans att njuta av komforten utan att kompromissa med hållbarheten.

Föreställ dig att du sveper över klipporna längs kusten. När du når spetsen, dyker du ner i vattnet och simmar över till nästa ö. Andningen blir lugnare, vattnet är kallt och överkroppen arbetar. När du återvänder till fast mark ökar värmen i takt med att du fortsätter att springa. Oavsett terräng tar du dig fram på egen hand, och känslan av frihet och ostoppbarhet infinner sig.

Kristin Larsson och Daniel Hansson delar sin fascination för swimrun, en sport de omfamnar med full kraft. På elitnivå tävlar de och har båda erövrat ÖtillÖ, VM i swimrun, tre gånger vardera i dam- och herrklass. Som friluftsatleter, där naturen utgör deras tävlingsarena, möter de utmaningar och skapar oförglömliga upplevelser. Deras äventyr runt om i världen har också blivit påminnelser om att den orörda naturen är skör och inte bör tas för given. En insikt som driver dem att vara förvaltare av den natur de älskar och tävlar i.

När paret byggde ut sitt hem i Nacka valde de att skapa ett stort badrum där hela familjen kunde duscha samtidigt. "Från början ville vi ha ett stort badkar för avkopplande bad då och då. Men i slutskedet av byggnationen hörde vi talas om Orbital Shower och såg möjligheten till att duscha varmt och länge utan att öka miljöpåverkan. Det kändes mycket relevant eftersom mindre avloppsvatten innebär minskade utsläpp och mindre påfrestning på den natur och vattenmiljö vi hämtar så mycket glädje från", berättar Kristin.

Tävlandet handlar inte bara om att segra utan också om att uppleva naturen och miljön på ett unikt sätt. När paret navigerar genom obebyggd skog och tar sig igenom havet i sina swimrun-äventyr, skapar de en nära kontakt med naturen. Varje simtag är anpassat och följer naturens egna villkor, det är just den oförutsägbara och opolerade aspekten som gör deras tävlingar så särpräglade.

Detta blir särskilt tydligt i tävlingen One Water Race, som Kristin och Daniel förbereder sig för. Under denna tävling simmar och springer de oavbrutet i två dygn för att ta sig från Arholma fyr till Landsorts fyr genom hela Stockholms skärgård. "Som förberedelse åker vi ibland ut i skärgården även under dåligt väder för tränings skull. Förra sommaren blåste det mycket under en period, så vågorna var höga och det kalla vattnet från djupet hade kommit upp till ytan. Rapporterna sa att vattnet var mellan 7-10 grader. Det var inte behagligt. Men att uppleva dessa extremer ibland gör att man verkligen uppskattar lyxen att duscha varmt ännu mer och längre."

År 2022 vann de tävlingen, och nu under vintern och våren 2024 tränar de intensivt inför att delta i One Water Race igen till sommaren. Följ deras vardag och förberedelser på Instagram @kristinl.se och @dhracing1.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Feb 9, 2024

Dela artikeln
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.