Hotellrum med Orbital Shower på Miss Clara hotell

Miss Claras gäster njuter och sparar samtidigt

Miss Clara är ännu ett hotell som valt Orbital Shower som del i sin plan för långsiktig hållbarhet.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Miss Claras gäster njuter och sparar samtidigt

Jan 16, 2023

Miss Clara är ännu ett hotell som valt Orbital Shower som del i sin plan för långsiktig hållbarhet.

Numera kan deras hotellgäster njuta av härliga långduschar samtidigt som de sparar både vatten och energi.

Nu står de första rummen på Miss Clara by Nobis färdiga med Orbital Shower installerad. Trots att rummen nyligen hade färdigställts var det självklart för Nobis Hospitality Group att lyfta in vattensparande modern teknologi som ett led i sitt hållbarhetsarbete.

Just på grund av att hotellrummen redan var av högsta standard valde man att installera Orbital Shower Retrofit, en modell som går att sätta in i ett befintligt badrum utan att bygga om eller bryta tätskiktet.

Badrum med handfat på träbänk och rund spegel i vilken vit dusch syns

Installationen av Orbital Shower har gjorts på ett varsamt sätt så att den moderna tekniken smälter väl in bland de gedigna material och sobra färger som är Miss Claras signatur, skapad av arkitekten Gert Wingårdh.

Hotellet återfinns i en av Stockholms mest välbevarade Art Nouveau byggnader mitt i storstadens puls på Sveavägen. Här har man skapa ett urbant designhotell med en varm och familjär känsla.

Miss Clara by Nobis text på gul husfasad

Hotellet har höga ambitioner för att att möta gästernas förväntan på en unik upplevelse av högsta klass. Samtidigt är det ett uttalat mål att Miss Clara ska bli Nordens mest hållbara hotell med fokus på gedigna och hållbara material och långsiktigt cirkulärt tänkande kring våra gemensamma resurser.

Rum med bord och stolar, glaslampa i taket och tavlor på väggarna
“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jan 16, 2023

Dela artikeln