Stenhus och träd vid sjö

The Inn at Bokskogen erbjuder sina gäster hållbart boende

Mitt i Bokskogens naturreservat har Bokskogens Golfklubb renoverat två anrika byggnader, den ena från 1860-talet, för att skapa The Inn at Bokskogen.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

The Inn at Bokskogen erbjuder sina gäster hållbart boende

Jun 22, 2021

Mitt i Bokskogens naturreservat har Bokskogens Golfklubb renoverat två anrika byggnader, den ena från 1860-talet, för att skapa The Inn at Bokskogen.

Husens vackra stenväggar och de genuina halmtaken har bevarats, och därför var det självklart att även resten av renoveringen skulle göras så hållbar som möjligt. Här berättar Thomas Ahlberg, VD på Bokskogens Golfklubb, om varför de valt att installera Orbital Shower.

Vad fanns det för utmaningar med att renovera över hundrafemtio år gamla byggnader?

- När en renovering av så här gamla hus ska genomföras får man vara beredd på lite detektivarbete. Det fanns inga ritningar sparade och vi visste inte riktigt var alla ledningar och rör som vi behövde komma åt var installerade. Genom arbetes gång valde vi därför att filma och dokumentera varje steg för att kunna spara för framtiden så vi kan gå tillbaka och kolla vid behov, berättar Thomas.

- Byggnaden är kulturmärkt vilket innebär att innan renovering så kulturvärderas huset för att utröna vilka typer av renoveringar som får göras och vilket utseende huset får ha för att byggnadens karaktär ska bevaras. Exempelvis har det äldsta huset alltid haft halmtak och då måste det även finns kvar efter renoveringen, fortsätter Thomas.

Rum med säng två fåtöljer och bord och två fönster

Hur passade Orbital Shower in i de gamla husen?

- Även om det är gamla anrika hus som renoverats, så är de top-notch på insidan. Många väljer Bokskogens Golfklubb för att den ligger i ett så unikt och vackert naturområde. Det gör det självklart för oss att värna om naturen och miljön. Valet av Orbital Systems blev på så sätt naturligt. Förutom duscharna har vi även en regnvattentank, solpaneler och robotgräsklippare. Genom alla våra miljöval sparar vi mycket vatten och kan vara energieffektivare i vårt hållbara boende, förklarar Thomas.

Golfbana med träddunge vid kanten


Vad tycker besökarna om Orbital Shower?

- Alla som besöker The Inn at Bokskogen blir väldigt förvånade när de stiger in, de tror inte det ska vara så modernt, och för många är det en positiv upplevelse när de får använda första gången. I ett av rummen sparade vi en del av en gammal skorsten där en Orbital Shower nu är installerad, vilket många kommer ihåg efter besöket, säger Thomas med ett leende.

Orbital Shower panel med Control Dial och handdusch på vitt kakel

Hur bokar man rum på The Inn at Bokskogen?

- The Inn at Bokskogens är öppet för alla. Företag, vandrare, golfare eller för den som vill ha en privat fest med övernattning. Vi erbjuder även en stor altan med grill på baksidan där det blivit populärt att beställa mat och råvaror från restaurangen som besökarna sedan grillar själva, avslutar Thomas.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jun 22, 2021

Dela artikeln