Blå pool i Sturebadets badanläggning

Sturebadet väljer Orbital Shower

Sturebadet är en välkänd institution för både stockholmare och landsortsbor, vare sig man har besökt badet eller bara känner till det och har sett bilder på de vackra lokalerna.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Sturebadet väljer Orbital Shower

Dec 14, 2021

Sturebadet är en välkänd institution för både stockholmare och landsortsbor, vare sig man har besökt badet eller bara känner till det och har sett bilder på de vackra lokalerna.

Idag kombinerar Sturebadet sin anrika historia med att ständigt utveckla och modernisera verksamheten. Det rymmer numera både en avancerad träningsanläggning med läkarmottagning, företagshälsovård och en välrenommerad restaurang.

Sturebadet är idag ett i allra högsta grad modernt spa inrymt i anrika, klassiska lokaler. Det grundades redan 1885 av läkaren och renässansmannen Carl Curman. Hans mål var att skapa en verksamhet som kunde bidra till att ge stockholmarna bättre hälsa genom motion och olika typer av bad. Genom åren har Sturebadet besökts av såväl kungligheter som vanligt folk.

I strategin att ständigt utvecklas ingår också ett tydligt fokus på hållbarhet. Till våren kommer Sturebadet att ta ytterligare ett stort steg i sitt hållbarhetstänk då man installerar Orbital Shower på den klassiska anläggningen vid Stureplan. Ett steg som gör att man kommer att kunna spara upp till 90% vatten och 80% energi jämfört med vad som går åt i de konventionella duscharna.

- Det känns helt naturligt för oss att ta detta steg i vårt fortsatta hållbarhetsarbete. I och med att grunden i vår verksamhet kretsar kring just vatten välkomnar vi smarta innovationer som Orbital Shower med öppna armar, säger Johan Åkerlund, Sälj- & Driftschef, på Sturebadet AB.

Sturebadet kommer därmed att kunna spara miljoner liter vatten per år med hjälp av Orbital Shower, samtidigt som man ökar komforten för sina medlemmar och gäster med hjälp av den moderna teknik som följer med Orbital Systems smarta dusch.

- Det känns mycket bra att en av Sveriges mest anrika och respekterade badinrättningar går före med att på riktigt göra en skillnad i sitt användande av vatten. Det visar att gamla anrika traditioner kan leva vidare samtidigt som vi använder naturens resurser på ett smartare sätt, säger Peter Bixe, VP Commercial, Orbital.

Rum med pelare och hylla med träningsredskap

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Dec 14, 2021

Dela artikeln
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.