Idrottshall med skylt Rocklunda

Rocklunda mot klimatmål med Orbital Shower

Rocklundas mål är att vara klimatpositiva innan 2030. Därför valde de att installera Orbital Showers i Friskis & Svettis välbesökta omklädningsrum.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Rocklunda mot klimatmål med Orbital Shower

Feb 23, 2021

Rocklundas mål är att vara klimatpositiva innan 2030. Därför valde de att installera Orbital Showers i Friskis & Svettis välbesökta omklädningsrum.

På bara åtta månader har de sparat 115 134 liter vatten och el motsvarande ett års husuppvärmning.

Vi ska vara klimatpositiva till 2030

Rocklunda ligger i Västerås och är den största sammanhållna idrottsanläggningen i Sverige. De attraherar över två miljoner besökare årligen med utomhus- och inomhusarenor, motionsspår, ridanläggning, skidspår och fotbollsplaner. Deras mål är att bli klimatpositiva till år 2030.

Kö till nya duscharna

Första gången Björn Sandvall hörde talas om Orbital Systems duschar var när han läste en artikel i magasinet NyTeknik. Kort därefter installerade de fyra duschar i Friskis & Svettis välbesökta omklädningsrum.

– Duscharna är väldigt populära, både för sin hållbarhet men också för att de är spännande. Det ofta är lång kö till dem, eftersom de både ger en skönare känsla och en stabilare vattentemperatur än de andra duscharna. berättar Björn Sandvall, teknisk chef på Rocklunda.
“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Feb 23, 2021

Dela artikeln
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.