Tiny house med växtbeklädd vägg och glasdörrar

QUBEzero – framtidens hållbara boende

Välkommen till QUBEzero – ett tiny house som är specialbyggt för #UIA2023 på Bellacenter i Köpenhamn.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

QUBEzero – framtidens hållbara boende

Aug 25, 2023

Välkommen till QUBEzero – ett tiny house som är specialbyggt för #UIA2023 på Bellacenter i Köpenhamn.

QUBEzero är byggt med AQUNE Smart Panels och bygger på en kombination av upcycling och grön teknik, vilket inkluderar Orbital Shower. QUBEzero är själva sinnebilden för framtidens hållbara boende.

QUBEzero är byggd med hjälp av AQUNEs smart panels, som baseras på hållbara principer. Panelerna är gjorda av komprimerat polyuretan och återanvända delar från vindkraftverksblad. Allt är material som annars skulle vara svårt att återanvända på ett produktivt sätt.

QUBEzero visar hur vi kan förvandla avfall och överblivna material till något som är både estetiskt och funktionellt. QUBEzero är därmed ett tydligt exempel på hur innovationskraft kan skapa en hållbar framtid utan att kompromissa med kvalitet eller design.

Ljust duschrum med snedtak och vit dusch som sparar vatten
Orbital Shower i tiny house QUBEzero

QUBEzero är helt och hållet anpassat för året runt boende. Det sätt som huset är byggt på, och de materialval man har gjort förhindrar utveckling av mögel och röta. Det är en mycket robust konstruktion som samtidigt är lättviktig, vilket gör den lämplig för montering på markskruvar. Detta minskar ytterligare husets klimatavtryck.

Sovrum med dubbelsäng och stora takfönster
Sovrummet i tiny house QUBEzero

Projektet är ett samarbete där flera partners har engagerat sig för att skapa en bättre framtid för oss alla genom att bidra med olika miljövänliga lösningar, där Orbital Shower varit en naturlig del.

Läs mer här

Skylt med logotyper från miljövänliga företag

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Aug 25, 2023

Dela artikeln