Hotellrum Orbital Shower på Guldsmeden hotell

Orbital Shower snackis bland gästerna

För Guldsmeden var Orbital Shower ett självklart val på ett tidigt stadium. Hotellkedjans koncept "urban eco resort" dockade perfekt med Orbital Showers kompromisslöshet när det gäller komfort i kombination med hållbarhet.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Shower snackis bland gästerna

Sep 27, 2021

För Guldsmeden var Orbital Shower ett självklart val på ett tidigt stadium. Hotellkedjans koncept "urban eco resort" dockade perfekt med Orbital Showers kompromisslöshet när det gäller komfort i kombination med hållbarhet.

Orbital Shower installerades först på Guldsmeden Axel i Köpenhamn. Efter det varma mottagandet av hotellets gäster var det en självklarhet att fortsätta välja Orbital Shower för flera av hotellen i Guldsmeden-kedjan.

Pionjärer inom ekologisk hospitality

Guldsmeden är en hotellkedja som grundades 1999 i danska Aarhus av Sandra och Marc Weinert. När de skapade konceptet lät de sina egna värderingar helt och hållet styra utformningen. Med en förkärlek för hållbara naturmaterial och en passion för ekologi och en hälsosam livsstil skapade paret ett redan från början unikt koncept. Detta var något som föll sig helt naturligt för dem och inte på något sätt en medveten marknadsstrategi.

En bit in på 2000-talet serverade Gulsmeden hotels nästan uteslutande ekologisk mat, långt innan andra aktörer började vakna på riktigt. Det var först framåt 2009 som andra företag började inse värdet av att profilera sig på ett mer hållbart och ekologiskt sätt. Vid det här laget började Guldsmeden inse att de hade skapat ett koncept som både var unikt och låg helt rätt i tiden vilket man borde börja använda tydligare i sin marknadsföring.

Badrum med grönt kakel vit dusch kommod i trä och handfat i sten

Orbital Shower ett självklart val

Med målet att bli den mest hållbara aktören inom hotellbranschen började man titta på hur man kunde införa ännu fler miljösmarta lösningar i sina hotell. En av dessa, som man fastnade direkt för var Orbital shower, ett cirkulärt duschsystem som sparar upp till 90% vatten och upp till 80% energi. Förutom besparingarna var det den höga komforten som kändes klockren – det dockade perfekt med Guldsmedens egen ambition att erbjuda en hållbar upplevelse utan att på något sätt kompromissa med kvalitet eller komfort.

Redan 2018 installerade man 8 stycken Orbital showers på hotell Axel i Köpenhamn. De sparar i genomsnitt 42-65 liter vatten och använder 55-57% mindre energi än en vanlig dusch

Hotellrum med himmelssäng i trä

Gästerna älskar den höga komforten

Förutom att duscharna sparar vatten och energi har de också blivit en del av hotellkedjans marknadsföring och en riktig snackis bland gästerna.

- Det finns nog ingen gäst som inte reagerar positivt. Receptionen får mängder av kommentarer om hur coolt det är att vi som hotell också ligger i framkant när det gäller tekniska lösningar på miljöfronten. För att inte tala om komforten – alla tycker det är fantastiskt att man kan vara miljösmart samtidigt som man tar en riktigt skön och varm dusch, berättar Kirsten Aggersborg, PR and Communications Manager, Guldsmeden Hotels.

Idag har Guldsmeden hotell i flera Nordeuropeiska huvudstäder, på franska rivieran samt i Aarhus där det en gång började på just Guldsmedsgatan, vilket gav hotellen deras namn. Under pandemin har Guldsmeden precis som andra hotell haft det mycket tufft. Köpenhamns 5 Guldsmeden-hotell har under en period varit helt stängda och på senare tid börjat turas om att ha öppet. Men snart återöppnar ett av flaggskeppen – Guldsmeden Bryggen på Islands brygge, som har ett flertal rum med Orbital shower installerade.

- När vi såg hur väl Orbital Shower togs emot av våra gäster på hotell Axel var det självklart att vi ville ta detta vidare till fler av våra hotell, avslutar Kirsten Aggersborg PR and Communications Manager, Guldsmeden Hotels.

Hotellobby med skinnsoffor och färglada lampor
“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Sep 27, 2021

Dela artikeln