Folksamling tittar på demonstration av vattensparande dusch

Orbital på världens största techmässa

Orbital är på plats i Las Vegas för att visa upp Orbital Shower inom ramen för Amazon Experience Exhibition på CES 2023, världens största tech-mässa.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital på världens största techmässa

Jan 6, 2023

Orbital är på plats i Las Vegas för att visa upp Orbital Shower inom ramen för Amazon Experience Exhibition på CES 2023, världens största tech-mässa.

Att delta på mässan är ett led i satsningen mot nya marknader där USA ligger högst upp på listan.

Kraftig efterfrågan på hemmamarknaden

Orbital ser en markant ökande efterfrågan på lösningar för att använda vatten och energi på ett mer effektivt sätt. Företaget expanderar snabbt på hemmamarknaden och blickar nu mot andra marknader där efterfrågan också är mycket stor.

Att visa upp Orbital Shower på CES-mässan är därför ett naturligt steg i förberedelserna inför lanseringen av Orbitals produkter på den amerikanska marknaden inom det närmaste året.

- Det ska bli mycket spännande att träffa våra amerikanska kunder på CES 2023. Vi vet att situationen när det gäller vattenbrist i många områden i USA är kritisk. Det kräver banbrytande lösningar, och vi ser fram emot att arbeta på lösningen tillsammans med dedikerade partners och kunder, säger Mehrdad Mahdjoubi, VD och grundare av Orbital.

Att det blev just i samarbete med Amazon som man ställer ut beror på att Amazon Alexa Fund valde att investera i Orbital sommaren 2022.

Fyra män framför duschrum med text Orbital på
Peter Bixe, Henrik Håkansson och Mehrdad Mahdjoubi, Orbital med Paul Bernard från Alexa Fund.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jan 6, 2023

Dela artikeln
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.