Aktivitetshus med grön gräsmatta

Orbital Shower i unikt aktivitetshus

Våren 2022 invigs Mötesplats Stöcke, ett allaktivitetshus på 2 500 kvadratmeter utanför Umeå där lokala krafter har samlats för att inspirera barn och ungdomar att bryta stillasittandet och göra rörelse till en större del av vardagen.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Shower i unikt aktivitetshus

Jul 14, 2021

Våren 2022 invigs Mötesplats Stöcke, ett allaktivitetshus på 2 500 kvadratmeter utanför Umeå där lokala krafter har samlats för att inspirera barn och ungdomar att bryta stillasittandet och göra rörelse till en större del av vardagen.

Mötesplatsens vision är att stimulera rörelse, hälsa, lärande, skapande och hållbar utveckling. När aktivitetshusets omklädningsrum nu tar form blev det naturligt att välja Orbital Shower – världens enda verkligt hållbara duschsystem.

En mötesplats för hållbar hälsa och miljö

Idag rör sig barn och ungdomar betydligt mindre än för 20 år sedan och på sikt leder stillasittandet till sämre allmänhälsa och ökad risk för välfärdssjukdomar. Detta ville initiativtagarna till Mötesplats Stöcke göra något åt, vilket blev startskottet till det allaktivitetshus som nu byggs med idrottshall, gym, utemiljöer och gemensamma utrymmen som alla är utformade för att främja rörelse och hälsa - men också med ett starkt miljömässigt fokus.

Med så mycket möjlighet till rörelse kommer det att svettas en hel del på Mötesplats Stöcke. Stor vikt har därför lagts vid fräscha och funktionella omklädningsrum där 19 stycken Orbital Shower nu kommer att installeras.


- Att tänka hållbart utifrån alla vinklar är grundläggande för Mötesplats Stöcke. Vi strävar efter att göra så miljömedvetna val som möjligt och vill vara ett föregångsexempel när det gäller hållbart byggande. Orbital Shower tar hållbarheten ytterligare ett steg, berättar Linn Alexandersson på Mötesplats Stöcke.

Det innovativa och hållbara duschsystemet från Orbital Systems sänker vattenförbrukningen med upp till 90% och energiåtgången med upp till 80%, jämfört med en vanlig dusch. Det är mycket vatten, energi och pengar som sparas redan från dag ett då Mötesplats Stöcke slår upp dörrarna under våren 2022.

Linn Alexandersson fortsätter:
- Vi vill kommunicera att vatten är inte är en oändlig resurs och besökare och skolelever kommer nu kunna uppleva de positiva effekter Orbital Systems produkter har på vattenförbrukningen. Vi hoppas även att duscharna ska bidra till ökat intresse för klimat- och miljöfrågor i allmänhet.

Rörelserikedom sätter fart på hela bygden

Mötesplats Stöcke är utvecklad utifrån en metod som kallas rörelserikedom och som grundar sig i ett helhetsperspektiv på rörelse och hälsa. Målet med mötesplatsen är även att skapa en arena för hela bygden att samlas kring och mötas på, vilket ger projektet en dimension av social hållbarhet utöver de hälso- och miljömässiga fördelarna. Installationen av de 19 Orbital Shower bidrar till att göra Mötesplats Stöcke till den första hållbara officiella mötesplatsen i Västerbotten.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jul 14, 2021

Dela artikeln