Kök med fönster ut mot träd och strand

Orbital Shower i Svanenmärkta hus

Bostadsrättsföreningen Skogsnyckeln är en del av den nya klimatsmarta semesterdestinationen Vidhave på Gotland. Nova Nature Group, som har byggt de 22 Svanenmärkta husen, har valt en ny väg när det gäller driften. Husägarna ges större möjligheter att påverka sin egen energi- och vattenförbrukning.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Shower i Svanenmärkta hus

Jan 19, 2022

Bostadsrättsföreningen Skogsnyckeln är en del av den nya klimatsmarta semesterdestinationen Vidhave på Gotland. Nova Nature Group, som har byggt de 22 Svanenmärkta husen, har valt en ny väg när det gäller driften. Husägarna ges större möjligheter att påverka sin egen energi- och vattenförbrukning.

Orbital är stolt samarbetspartner och alla husen har försetts med marknadens enda cirkulära duschlösning - Orbital Shower. Alla hus är nu sålda och det är dags för inflyttning i början på 2022.

Vacker natur och höga miljökrav

Vidhave är det nya namnet på det havsnära område utanför Visby där Snäck Camping tidigare låg. Området är vackert beläget bland gotländska tallar och de 22 ekocertifierade trähusen har alla utsikt mot havet. Men bygget av bostadsrättsföreningen är bara början. Nova Nature Group vill med Vildhave skapa en ny kultur kring semesterboende med minimalt miljöavtryck, och under de kommande fem åren kommer mycket att hända här.

Badrum med Orbital Shower, glasvägg toalett och fönstere

Orbital stolt partner

Att spara på världens resurser, och i synnerhet vatten, är ett viktigt bidrag till en mer hållbar framtid. Vidhave är ytterligare ett bevis på människors önskan att leva hållbart, både i vardagen och på semestern. När nu Nova Nature Group har valt Orbital som partner och installerat i alla hus, läggs projektet till en växande skara av privathem, hotell och sportanläggningar som alla redan sparar miljontals liter vatten varje år.

Soffa fåtöljer och soffbord vid fönster med utsikt mot tallar och hav

Husägarna kan spara upp till 90% vatten

Medlemmar i Brf Skogsnyckeln står själva för sina egna kostnader för inomhusklimat och vatten. Detta skapar incitament för ett medvetet och hållbart ägande. Genom att installera Orbital Shower kan bostadsrättsinnehavarna spara upp till 90% av vattenåtgången och 80% av energiåtgånge. Så skapas ett hållbart semesterboende som har framtiden för sig.

- Vi utvecklar platsen för att välkomna miljömedvetna familjer och enskilda personer som söker en aktiv semester i vacker miljö. Här kommer hotell, spa och ytterligare semesterbostäder att byggas, och som alla skapas med högt ställda miljökrav och i harmoni med den gotländska naturen, säger Jens Hjelte, delägare i Nova Nature Group.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jan 19, 2022

Dela artikeln