Hus med rund öppning trappor och träd

Orbital Shower i nytt life science center

I Hagastaden norr om Stockholm växer just nu Forskaren fram. Det är en innovativ fastighet som ska bli en ny hub för kunskapsutbyte och samarbete mellan världsledande aktörer inom vård, forskning och näringsliv.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Shower i nytt life science center

Jun 21, 2023

I Hagastaden norr om Stockholm växer just nu Forskaren fram. Det är en innovativ fastighet som ska bli en ny hub för kunskapsutbyte och samarbete mellan världsledande aktörer inom vård, forskning och näringsliv.

Forskaren kommer att bli en unik fastighet där det viktiga målet är att främja nya innovationer inom life science och health tech. Fastigheten blir totalt 24 000 m2 och ska rymma kontor och stora gemensamma ytor. På gatunivå kommer man att välkomna allmänheten och det kommer att finnas plats för utställningar och events.

Bakom projektet står fastighetsbolaget Vectura som har som affärsidé att utveckla, förvalta och äga hållbara, innovativa fastigheter. Vectura arbetar i nära samverkan med de som berörs och skatrivas på plats i många år framöver. Med sin nära koppling till Wallenbergsfären har företaget också ett historiskt engagemang för medicinsk vetenskaplig forskning, vilket passar väl in i projektet Forskaren.

Rund byggnad med balkonger trappa och träd på insidan

I arbetet med Forskaren har Vectura haft tät kontakt med människor inom näringsliv, vård, forskning, arkitektur, konst och boende i området, allt för att skapa en miljö där innovationer och samarbete kan frodas.

Som ett resultat av samarbetet med de olika aktörerna har man satsat extra på de gemensamma utrymmena, med hållbarhet som självklar del i projektet. I det ingår att erbjuda hyresgästerna möjlighet att duscha under arbetsdagen. I lokalerna installeras därför Orbital Shower som gör det möjligt att ta långa härliga duschar och samtidigt spara både vatten och energi.

Stort hus med ljusinsläpp balkonger och träd i mitten
“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jun 21, 2023

Dela artikeln
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.