Fyra personer som paddlar två kanoter i skymningsljus

Orbital Adventure Racing laddar för VM

Strax är det dags för Team Orbital att ge sig ut i hetluften igen. Teamet är redan på plats i Spanien och laddar för fullt inför VM i adventure racing, kallat Raid Gallaecia.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Adventure Racing laddar för VM

Sep 29, 2021

Strax är det dags för Team Orbital att ge sig ut i hetluften igen. Teamet är redan på plats i Spanien och laddar för fullt inför VM i adventure racing, kallat Raid Gallaecia.

‍De fyra team medlemmarna är lagledare Björn Rydell, Robert Lindberg, Mari Chandler och Johan Hasselmark. De rankas högt i förhandstipsen inför VM och vi håller förstås alla tummar för en medalj av ädlare valör.

Sju stentuffa sträckor

Racet startar den 2 oktober och består av sju tuffa sträckor som inleds med en 11 mil lång trekking sträcka. Under de kommande dagarna kommer laget att springa, cykla och paddla sig genom den vackra och vilda spanska naturen.

Vi kommer förstås att följa teamet dag för dag i sociala media.
Mer info hittar du på VMs officiella hemsida: https://raidgallaecia.com/en/
Team Orbital följer du enklast på Instagram.

Varför Team Orbital?

Att Orbital Systems sponsrar laget var något som föll sig helt naturligt. Adventure racing är en naturnära sport där man ofta får chansen att reflektera över hur vi tar hand om jordens resurser på bästa sätt. Dessutom är lagkapten Björn redan i branschen, då han driver ett företag som jobbar med vattenkvalitet och miljömål.

Det gemensamma målet är att skapa mer uppmärksamhet kring den hotande vattenbristen och hur vi kan börja använda vatten på ett smartare sätt.

Vi önskar Team Orbital stort lycka till på VM!

Fyra personer i blå tröjor står i solskensbelyst skog
“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Sep 29, 2021

Dela artikeln