Två personer med karta och pannlampa i skymning vid hav

Orbital Adventure Racing lyfter vattenfrågan

Äventyrsracing och världens akuta brist på vatten har en tydlig sak gemensamt. Båda innebär en kamp mot klockan. Detta vill Team Orbital Adventure Racing uppmärksamma genom att göra vattenfrågan till en extra medlem i laget.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Adventure Racing lyfter vattenfrågan

May 19, 2021

Äventyrsracing och världens akuta brist på vatten har en tydlig sak gemensamt. Båda innebär en kamp mot klockan. Detta vill Team Orbital Adventure Racing uppmärksamma genom att göra vattenfrågan till en extra medlem i laget.

Den 5 juni 2021 tävlar de i Nordic Islands Adventure Race, en tävling där god vattenvana är en framgångsfaktor.

En global utmaning som kräver nya lösningar

Bristen på färskvatten är ett växande problem i världen. I de värst drabbade områdena orsakar vattenbristen torka och svält. Här i Sverige brottas vi med låga grundvattennivåer och sinande brunnar. Orbital Systems har en vision om en helt ny syn på vattenkonsumtion, där återbruk av vatten i stor skala hjälper till att säkra tillgången i världen.

När teamet Orbital Adventure Racing tävlar rör de sig ofta genom områden där tillgången på färskvatten är begränsad. Det kräver hushållande med de egna resurserna genom noggrann planering, uppfinningsrikedom och samarbete – just det som behövs för att lösa den globala vattenutmaningen. Tillsammans med Orbital vill de bidra till att skynda på utvecklingen.

Två kanoter med fyra personer i blå kläder som paddlar i solnedgången

Med vatten som drivkraft

Björn Rydvall är lagkapten i Team Orbital och driver även ett företag som är specialiserat på vattenkvalitet och miljömål. Björn ser samarbetet med Orbital Systems som ett naturligt steg i hans eget engagemang i vattenfrågan, men också som en drivkraft för hela laget. Förhoppningen är att uppmärksamheten kring laget kan göra att fler får upp ögonen för smartare sätt att använda vatten. I filmen nedan berättar tidigare och nuvarande lagmedlemmar om hur bristen på färskvatten är en påtaglig fråga för dem, i dubbel bemärkelse.

Följ Team Orbital under Nordic Islands Adventure Race

Team Orbital är ett av världens mest framgångsrika lag inom äventyrsracing med både silver och guld i World Cup. Med start den 5 juni tävlar de i Nordic Islands Adventure Race som löper över flera dagar mellan olika öar i Stockholms skärgård.

Här kan du följa laget under tävlingen: https://www.niar.io/live/24h/

Global förändring börjar i duschen

Runt om i världen har fokus länge varit att försöka uppfinna nya sätt att omvandla saltvatten till färskvatten för att täcka behovet hos en växande befolkning. Men det räcker inte. Därför behöver vi hushålla bättre med det färskvatten som finns. Redan idag kan du bidra till en sådan utveckling.är skapad utifrån en avancerad cirkulär teknik som sparar upp till 90% av vattnet och 80% av energin, utan att göra avkall på komfort och design. Med Orbital Shower kan du helt enkelt skapa en ny god vattenvana.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

May 19, 2021

Dela artikeln