Kvarter med hus med utsikt mot havet

Kivikshusen tar form

I hjärtat av Österlen, där vattenbristen ofta blir akut under sommarhalvåret, byggs just nu Kivikshusen.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Kivikshusen tar form

Jun 15, 2023

I hjärtat av Österlen, där vattenbristen ofta blir akut under sommarhalvåret, byggs just nu Kivikshusen.

Med hållbarhet, unik arkitektur och högkvalitativa material som ledstjärnor skapar Stadstudio och Sätoftagruppen ett havsnära boende med Orbital Shower som naturlig del av projektet.

Med utsikt mot havet, 900 meter till stranden och 700 meter till hamnen färdigställs nu 28 hus i 2 etapper. Inflyttning påbörjas under sommaren och fortsätter till hösten.

Projektet har ett tydligt miljöfokus, till exempel är husen byggda helt i trä, ett hållbart och miljövänligt naturmaterial som både är förnybart och släpper ut betydligt mindre CO2 än andra material. Trä ger också ett behagligt inomhusklimat oavsett väder.

- Vår vision är att skapa en unik boendemiljö genom användning av kvalitativa material med hög hantverksmässighet, säger Alexander Lenre Simittchiev, arkitekt på Stadstudio.

På Österlen där vattenbristen är ständigt närvarande under sommaren är det också en utmaning att få vattnet att räcka längre. Därför ingår Orbital Shower i projektet som tillval. Flertalet boende har från början valt denna lösning, för att kunna spara både vatten och minska sina energikostnader med hjälp av Orbitals återcirkulerande dusch.

Intresset har varit mycket stort för de unika Kivikshusen som kan fungera som både fritidshus och permanentboende.

– Jag har inte varit med om ett så stort föranmält intresse för någon nyproduktion tidigare. Vi är otroligt glada över hur projektet tagits emot av såväl lokala Kiviksbor som personer bosatta på andra orter runt om i landet, berättar Thim Falk, fastighetsmäklare och projektledare Bjurfors Nyproduktion.

Exteriör och interiör från trähus

Öppet hus

Ta chansen att se Kivikshusen inifrån och uppleva Orbital Shower i verkligheten. Orbital finns dessutom på plats för dig som vill prata mer om att spara vatten och energi.

Datum: 22 juni
Tid: 13.30-14.30
Adress: Horsåkravägen / Kiviks stora väg

 

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jun 15, 2023

Dela artikeln
Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till lagring av kakor på din enhet för att förbättra webbplatsens navigering, analysera användning av webbplatsen och hjälpa till i våra marknadsföringsinsatser. Se vår integritetspolicy för mer information.