Orbital Shower Control Dial med text 115,7 litres saved och Works with Alexa märke

Amazon Alexa Fund investerar i Orbital

Orbital Systems har säkrat en investering från Amazon Alexa Fund. Samtidigt förhöjer vi användarupplevelsen genom att lansera smart home - kompatibilitet och introducera ett inbyggt HiFi-system.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Amazon Alexa Fund investerar i Orbital

Jun 1, 2022

Orbital Systems har säkrat en investering från Amazon Alexa Fund. Samtidigt förhöjer vi användarupplevelsen genom att lansera smart home - kompatibilitet och introducera ett inbyggt HiFi-system.

Orbital Shower kan nu ansluta till ditt smarta hemsystem vilket möjliggör skräddarsydda duschsessioner med förinställningar av temperatur, flöde och timing. Dessutom erbjuder vi en överlägsen HiFi-upplevelse samtidigt som du tar långa, härliga duschar utan att slösa vatten och energi.

Utöver detta utökar Orbital sitt ekosystem av smarta vattenlösningar med introduktionen av nästa produkt – Orbital Tap som lanseras på utvalda marknader 2023. Orbital Tap återanvänder vattnet från handfatet till att spola toaletten. Det är ett effektivt sätt att ytterligare minska och effektivisera vattenanvändningen i badrummet.

- The Alexa Fund is excited about emerging concepts that advance the state of the art of what it means to have a truly sustainable home. The Orbital team has a compelling, no compromise approach that incorporates the latest in sensing and filtration technology, while also embracing voice computing and other smart home features that elevate sustainability.” säger Paul Bernard, Director of the Alexa Fund.

 

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Jun 1, 2022

Dela artikeln