Sturebadets stora pool i turkiska badet

40 000 liter vatten sparade på en månad

Sturebadet beslutade tidigt att satsa på mer hållbar vattenanvändning och nu har man fem stycken återcirkulerande duschar på plats.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

40 000 liter vatten sparade på en månad

Feb 3, 2023

Sturebadet beslutade tidigt att satsa på mer hållbar vattenanvändning och nu har man fem stycken återcirkulerande duschar på plats.

Orbital Shower låter badets gäster fortsätta njuta av långa sköna duschar samtidigt som man sparar vatten och energi.

Den sköna upplevelsen i fokus

Sturebadets mål är att minska förbrukningen av vatten och energi utan att det påverkar gästernas upplevelse av sitt besök. Och man ser redan att resultatet är precis det man strävat efter - Sturebadet sparar i snitt 40 000 liter vatten per månad och 1000 kWh jämfört med förbrukningen i de vanliga duscharna.

- Det här är ett kvitto på att Orbital Shower är en utmärkt lösning för att minska spillet av vatten och energi på exklusiva anläggningar med medvetna gäster. Vi gläds tillsammans med Sturebadet åt de fina resultaten och ser fram emot att utveckla samarbetet vidare, säger Peter Bixe, VP Commercial, Orbital.

För en av Sveriges mest exklusiva spaanläggningar handlar det inte bara om besparingar, utan också om en omställning som är viktig för att den nya medvetna generationen ska känna sig hemma på Sturebadet.

Blå vattenflaska med text Orbital och lila handduk mot blå mosaikbakgrund
“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information och pressförfrågningar

Feb 3, 2023

Dela artikeln